Cserkészet

815. IV. Béla Király Cserkészcsapat

Albertfalva - Kelenvölgy


„A magyarországi cserkészmozgalom célja, hogy a társadalmat olyan életrevaló, elkötelezett, felelős, egészséges polgárok alkossák, akiknek fontos, hogy önmaguk folyamatos nevelése által az Isten felé növekedjenek.„

Egy olyan közösség vagyunk, akik együtt kirándulunk, táborozunk, tanulunk (térképészet, csomózás, elsősegély és más érdekességeket a világról), játszunk, énekelünk, őrizzük a magyar hagyományokat, sportolunk, bolondozunk, nevetünk. A KÖZÖSSÉG alapja a cserkészőrs, ami 5-10 kb. egykorú, iskoláskorú fiúból vagy lányból áll 15-20 éves azonos nemű vezetővel.

Újbuda albertfalvi városrészében sok-sok évvel ezelőtt vidám kiscserkészek kezdték építeni a közösséget. Sajnos anno elég hirtelen vége szakadt a cserkészéletnek.

2020-ban újra éled a mozgalom nálunk is, csatlakoztunk a kelenvölgyi cserkészekhez, s együtt építjük tovább az „utat”. Jelenleg 3 cserkészőrsben (1 lány és 2 fiú) és 5 kiscserkész őrsben (3 fiú és 2 lány) folyik a munka.

2021-ben a koronavírus-járvány sem tántorít el minket a közös programoktól. Online tartunk őrsgyűléseket, március 15-i megemlékezést, lelki napot.

Nyaranta 5/10 napot együtt táborozunk nomád körülmények között, sátorban lakunk, kalandozunk.

Mit is szeretnénk megvalósítani az albertfalvi közösségen belül:

Cselekedve tanulás
Elköteleződés (fogadalom és törvények)
Részvétel az értelmes és hasznos programokon
Kisközösségi (őrsi) rendszer
Életforma
Szeretni és szolgálni a magyarságot, valamint Istent

MINDENKIT szeretettel várunk!

Elérhetőségünk: cserkesz1107(at)gmail.com