Albertfalvi Animátorok

Történetünk

2007-ben pár lelkes albertfalvi fiatal ellátogatott az Óbudai Szalézi Oratóriumba és úgy gondolták, jó lenne egy ilyen fiatal közösséget alakítani Albertfalván is. Rövid időn belül meg is alapult az albertfalvi animátor-közösség. Hetente péntekenként oratóriumot szerveztünk a Don Bosco iskolában, ahol játékokkal, focival, kézműves foglalkozással vártuk a gyerekeket. A délután közös imával, énekléssel és egy vidám előadással kezdődött, és utána indult a kötetlen játék. Azelőtt is volt oratórium, a már elhunyt Labundy Gábor (szalézi munkatárs) focizott a gyerekekkel, illetve ugyancsak kézműves foglalkozásra volt lehetőség, és egy kis zsíros kenyérrel vendégelték meg az ifjúságot a szalézi munkatársak. Az oratóriumokon kívül év közben egy-két kirándulást is szerveztünk, illetve karácsonyi gyerekvigyázó és farsangi mulatság színesítette az éves programot. Az évek során sok fiatal csatlakozott közösségünkhöz. Az új tagok először kisanimátorok lesznek, majd több éves képzés és ígérettétel után nagyanimátorrá avatjuk őket.

Csillagtábor

2008-ban - történetünk folyamán először - mi animátorok vállaltuk el a Csillagtábor megszervezését, amit addig Mónika néni és néhány szalézi munkatárs szervezett. Ekkor nagyjából 25 résztvevője volt plébániánk napközis táborának. Azóta minden évben, augusztus utolsó hetében az animátorok szervezik a Csillagtábort, mely az utóbbi években egy 100 fős táborrá nőtte ki magát. Minden évben van valamilyen kerettörténete a tábornak, ehhez témához kapcsolódóan mindig van egy kulcsfigura is, akin keresztül a gyerekek megismerhetik az adott témát. Rengeteg játékkal, énekléssel, meghívott előadókkal, még több játékkal és sok nevetéssel várjuk a gyermekeket.

Oratóriumok

Az oratóriumok vidám, játékos együttlétek, közös nagy játékkal, énekléssel és mondanivalóval, mindez Don Bosco lelkületében. Évközben a Don Bosco iskolában és a plébánián is tartjuk ezeket a közösségi alkalmakat. Az oratóriumok az iskolában minden hónapban egy pénteken, a plébánián (általában az alsó hittanteremben) az év páros hetein szombatonként kerülnek megrendezésre 9:30-tól 12:00-ig. Minden programunkra nagy szeretettel várunk minden gyermekeket, attól függetlenül, hogy melyik iskolába jár. Igyekszünk több különleges eseményt is szervezni a plébániai oratóriumok keretein belül.

Jelenlétünk a plébánia életében

A már említett Csillagtáborokon és oratóriumokon kívül igyekszünk még máshogy is jelen lenni a plébániánk életében. Megszervezzük a karácsonyi gyerekvigyázót és előadjuk a pásztorjátékot, a gyermek- és a felnőttfarsangra készülünk különböző programokkal vagy egy kis előadással, a búcsúhoz kapcsolódó gulyásfőző versenyen is részt veszünk (s bár nem ez a fő profilunk, de 2015-ben sikerült elhódítanunk a győztesnek járó fakanalat), illetve a közösségek szentségimádási alkalmain is jelen vagyunk.

Kapcsolat:

alfanimators(at)gmail.com